VIGI-camera’s van TP-Link

Een cloud in een rondje met een camera eraan vast. Met de tekst ernaast: IP Camera's

 

Als camera nerds kregen wij van TP-link zelf een set van 2 camera’s en een NVR (Recorder) om eens mee te gaan testen.

  • VIGI NVR1008 H 
  • VIGI C300HP-4
  • VIGI C400HP-4
  • JetStream 10-Port Gigabit Smart PoE+ TLSG2210P
Verschillende camera's met bijhorende kastjes.

Unboxing (uitpakken en installeren)

Het uitpakken en installeren blijft altijd een leuk moment. De eerste gedachte, gaan wij de boekjes lezen of gaan wij gewoon aan de slag. Je raad het al wij gaan gewoon aan de slag.

Dit gaat uitermate verrassend snel, uitpakken en de eerste installatie gaan erg snel. Heb je enige ervaring met camera’s dan hoef je in ieder geval geen boekje te lezen. De basis set-up gaat eenvoudig en wijzigt zichzelf, als eerste sluiten wij alle hardware aan. Zorg ervoor dat je een monitor hebt om direct aan te sluiten op de NVR. Dit kan met HMDI of VGA-kabel. Hierna loop je de hardware installatie (quick set-up) van de NVR door.

Hierna is het aansluiten van de camera’s zelf vrij eenvoudig, de applicatie zal zelf de aangesloten camera’s ontdekken, werkt dit niet dan kan je eenvoudig de QR-code scannen en de installatie volgt vanzelf. Het opnemen van de VIGI-apparatuur in het netwerk was een simpel klusje dit omdat het netwerk al uit Omada TP-link producten bestaat. Eenvoudig de PoE switch adopteren in een part VLAN plaatsen.

Harde schijf

Het enige waar je even bij stil dient te staan is het plaatsen van de harde schijf voor de opslag van de opnamen. In dit geval gekozen voor een HDD van 1 TB. Ook het plaatsen van de schijf gaat vrij eenvoudig. Even kort de schijf in de software formatteren en binnen een aantal minuten is de schijf volledig operationeel.

Resultaat

Contact opnemen

QR-code scannen voor gebruik van de mobiele app

Als laatste stap in het installatie proces krijgen wij een QR-code aangeboden om de mobiele app te downloaden zodat je de gehele installatie op afstand kan beheren.

De VIGI app

De app zelf is heerlijk eenvoudig in gebruik en de beelden via de app zijn gewoon goed te noemen. Je kan notificaties instellen en eenvoudig beelden terugkijken gewoon in de app zelf. Voor een videoapplicatie krijgt deze VIGI een ruim voldoende.

Eerste conclusie

Voor het geld hoef je deze camera installatie niet te laten liggen, het is een prima budget oplossing die prima inzetbaar is in de particuliere en klein zakelijke markt.

Whats next?

We gaan hierna de VIGI-installatie over een straalverbinding laten lopen en verder testen. Deze test doen we met een Pharos straalverbinding set en een Omada netwerkproducten.