Cyber Security

Een veilige IT-omgeving is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen zich verdiepen in Cyber Security. IP Voice Group, cyber security specialist, zorgt ervoor dat je al jouw bestanden op één veilige plek kan bewaren.

Wat is cyber security?

Misschien heb je wel eens gehoord van IT-beveiliging of het beveiligen van elektronische gegevens. Deze termen komen geheel overeen met het begrip cyber security. Zodra jij gebruik maakt van cyber security worden jouw computers, apparaten, servers, netwerken en elektronische systemen volledig beschermd tegen schadelijke aanvallen van buitenaf. Ook wel cyber aanvallen genoemd. Cyber security kan worden onderverdeeld in een aantal algemene categorieën:

contact opnemen

Soorten beveiliging

Netwerkbeveiliging

Zoals de naam zelf al zegt wordt hiermee geduid op het beschermen van een computernetwerk tegen illegale indringers. Dit kunnen aanvallers zijn die gericht werken, maar ook virussen vallen onder deze categorie.

Applicatiebeveiliging

In dit geval is de cyber security gericht op het beschermen van software en apparaten tegen dreigingen van buitenaf. Dit lijkt op netwerkbeveiliging, maar bij applicatiebeveiliging ligt de focus meer op het beschermen van software en apparaten.

Informatiebeveiliging

Niets is belangrijker dan het beschermen van belangrijke en persoonlijke gegevens. Cyber security op het gebied van informatiebeveiliging streeft naar optimale veiligheid. Je kunt met een gerust hart belangrijke documenten op jouw computer laten staan.

Operationele beveiliging

Deze categorie van cyber security omvat de processen en bepaalde besluiten met betrekking tot het verwerken en beschermen van data assets. Hierbij kan gedacht worden aan de rechten van gebruikers wanneer zij verbinding willen maken met een netwerk.

Waarom is cyber security zo belangrijk?

Zoals je nu weet worden al jouw apparaten en services beschermd zodra je gebruikmaakt van cyber security, maar er zijn meer redenen waarom het inschakelen van een cyber security specialist zo belangrijk is. Nederland is zich namelijk steeds meer aan het digitaliseren. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, maar ook zeker nadelen. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat persoonlijke gegevens lekken. Met deze gegevens kunnen niet alleen individuele hackers, maar ook grote organisaties bij jouw privégegevens komen. Cyber security is dan ook de perfecte uitkomst voor optimale beveiliging. Cyber security specialist IP Voice Group helpt je hier graag bij!

vrijblijvende offerte

Verschillende typen cyberdreigingen

Het is erg belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de verschillende soorten cyberdreigingen. Cyberdreigingen zijn niet voor niets onderverdeeld in verschillende categorieën. Deze categorieën maken het voor IP Voice Group, cyber security specialist, makkelijker om bepaalde aanvallen te identificeren. Cyberdreigingen zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën:

Cyberterrorisme

Hierbij staat angst en paniek veroorzaken centraal. Cyberaanvallers proberen elektronische systemen te ondermijnen, waardoor jij als gebruiker geen idee hebt wat er aan de hand is met bijvoorbeeld jouw computer.

Cyberaanvallen

Cyberaanvallen lijken misschien in bepaalde opzichten op cybercriminaliteit, maar bij dit type dreiging gaat het vaak gepaard met politiek gemotiveerde informatieverzameling. Het grootste verschil is dan ook de motivatie op een cyberaanval te organiseren.

Cybercriminaliteit

In dit geval vallen criminelen, individueel of in groepsverband, verschillende systemen aan voor financieel gewin of om simpelweg storingen te veroorzaken.