WAT IS CYBER SECURITY?

Misschien heb je wel eens gehoord van IT-beveiliging of het beveiligen van elektronische gegevens. Deze termen komen geheel overeen met het begrip cyber security. Zodra jij gebruik maakt van cyber security worden jouw computers, apparaten, servers, netwerken en elektronische systemen volledig beschermd tegen schadelijke aanvallen van buitenaf. Ook wel cyber aanvallen genoemd.

Contact opnemen
Een cijferslot op een laptop.

SOORTEN BEVEILIGING

Netwerkbeveiliging
Zoals de naam zelf al zegt wordt hiermee geduid op het beschermen van een computernetwerk tegen illegale indringers. Dit kunnen aanvallers zijn die gericht werken, maar ook virussen vallen onder deze categorie.

Applicatiebeveiliging
In dit geval is de cyber security gericht op het beschermen van software en apparaten tegen dreigingen van buitenaf. Dit lijkt op netwerkbeveiliging, maar bij applicatiebeveiliging ligt de focus meer op het beschermen van software en apparaten.

Informatiebeveiliging
Niets is belangrijker dan het beschermen van belangrijke en persoonlijke gegevens. Cyber security op het gebied van informatiebeveiliging streeft naar optimale veiligheid. Je kunt met een gerust hart belangrijke documenten op jouw computer laten staan.

Operationele beveiliging
Deze categorie van cyber security omvat de processen en bepaalde besluiten met betrekking tot het verwerken en beschermen van data assets. Hierbij kan gedacht worden aan de rechten van gebruikers wanneer zij verbinding willen maken met een netwerk.

WAAROM IS CYBER SECURITY ZO BELANGRIJK?

Zoals je nu weet worden al jouw apparaten en services beschermd zodra je gebruikmaakt van cyber security, maar er zijn meer redenen waarom het inschakelen van een cyber security specialist zo belangrijk is. Nederland is zich namelijk steeds meer aan het digitaliseren. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, maar ook zeker nadelen. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat persoonlijke gegevens lekken. Met deze gegevens kunnen niet alleen individuele hackers, maar ook grote organisaties bij jouw privégegevens komen. Cyber security is dan ook de perfecte uitkomst voor optimale beveiliging. Cyber security specialist IP Voice Group helpt je hier graag bij!

Vrijblijvende offerte
Een man achter een laptop, aan het typen. Over de afbeelding heen zit een slot

VERSCHILLENDE TYPEN CYBERDREIGINGEN

Cyberterrorisme
Hierbij staat angst en paniek veroorzaken centraal. Cyberaanvallers proberen elektronische systemen te ondermijnen, waardoor jij als gebruiker geen idee hebt wat er aan de hand is met bijvoorbeeld jouw computer.

Cyberaanvallen
Cyberaanvallen lijken misschien in bepaalde opzichten op cybercriminaliteit, maar bij dit type dreiging gaat het vaak gepaard met politiek gemotiveerde informatieverzameling. Het grootste verschil is dan ook de motivatie op een cyberaanval te organiseren.

Cybercriminaliteit
In dit geval vallen criminelen, individueel of in groepsverband, verschillende systemen aan voor financieel gewin of om simpelweg storingen te veroorzaken.

Meer vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

ALLES GELEZEN EN WEET JE HET NIET MEER?

Best lastig zo’n webpagina met allemaal ICT termen en teksten. Weet je het even niet meer? Geen enkel probleem! Wij zitten klaar om je vrijblijvend verder te helpen met al je vragen over cyber security.