WAAROM KIEZEN VOOR FORTINET?

Fortinet is een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met alles rondom virtual security en antivirus firewall. Hierbij kan gedacht worden aan het beveiligen van netwerken en het bedenken van nieuwe beveiligingsoplossingen. Fortinet is met de uitstekende virtual security marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging. Naast dat Fortinet firewall marktleider is op het gebied van virtual security, brengt het nog meer voordelen met zich mee. De Fortinet firewall producten zijn dan ook zo populair geworden door deze voordelen.

Meer informatie

Voordelen van Fortinet

Een hoge doorvoersnelheid
De snelheid van een Fortinet firewall is misschien wel het grootste voordeel. Bij geen enkele firewall komt de IPS-doorvoersnelheid onder de 150Mbps. Hierbij kan de maximale snelheid variëren per Fortinet firewall. Daarnaast kun je via USB een 3G of 4G modem inpluggen. Dit kan dienen als een back-up voor snel internet.

UTM: FortiGuard
FortiGuard kun je zien als een optionele ondersteuning van Fortinet. Op deze manier krijg je veel eenvoudiger inzicht in al het verkeer over jouw netwerk wat zorgt voor een uitstekende virtual security. Naast dat FortiGuard zorgt voor extra beveiliging, zorgt het ook voor content filtering, IDP, antivirus, anti-spyware, anti-spam en Appcontrol. De Fortinet firewalls worden zowel met als zonder deze ondersteuningen aangeboden.

Virtual Domains
Uit de categorie FG-60D, ook wel Fortinet FortiGate 60 genoemd, beschikken alle FortiGate en FortiWiFi over minimaal 10 Virtual Domains. Dit is een manier waarop de fysieke firewall kan worden verdeeld over verschillende apparaten. Zeer handig als je diverse netwerken, binnen bijvoorbeeld een bedrijf, wil scheiden van elkaar.

Fortinet FortiGate en FortiOS

Omdat antivirus firewall steeds belangrijker wordt, werkt Fortinet aan diverse producten. De Fortigate-lijn is als het ware het vlaggenschip van Fortinet waarbij antivirus firewall centraal staat. Fortinet FortiGate producten zijn geheel complete netwerkbeveiligingsplatforms die bestaan uit meer dan een Fortinet firewall. Deze netwerkbeveiligingsplatforms zijn voorzien van VPN, bandbreedtemanagement, beveiligingssoftware, DLP, WLAN-controle en WAN-acceleratie. Daarnaast werkt Fortinet met eigen besturingssystemen voor haar beveiligingsoplossingen. Dit wordt ook wel FortiOS genoemd. Om ervoor te zorgen dat jij kan profiteren van de beste beveiliging werkt Fortinet continu aan FortiOS.

vrijblijvende offerte
Logo van Fortinet

Meer vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

LEES ONZE BLOG ARTIKELEN

Meer weten of gewoon even lekker een artikel lezen?
Kijk eens op onze blog pagina!

Microsoft Teams vanaf heden nu los beschikbaar

Op tweede paasdag, die overigens niet overal ter wereld geld. Heeft Microsoft aangekondigd dat wereldwijd [...]

De verschillen van 3CX ten opzichte van Microsoft Teams

In de wereld van communicatieplatforms hebben zowel Microsoft Teams als 3CX hun eigen plek veroverd. [...]

Optimaliseer jouw klantenservice met Mitel Contact Center Business

In de dynamische wereld van zakelijke communicatie is een efficiënt contactcenter essentieel voor het bieden [...]

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC): Een sleutelrol in digitale veiligheid

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is een cruciale organisatie die verantwoordelijk is voor het [...]

De impact van de EU-wetgeving DORA op de digitale infrastructuur

De Europese Unie heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen, de Digital Operational Resilience Act (DORA). [...]

Veilige communicatie: een diepgaande blik op SIP en beveiliging

In de snel evoluerende wereld van communicatietechnologieën speelt Session Initiation Protocol (SIP) een cruciale rol [...]

Tips voor Microsoft Teams

Maak je geen zorgen als je nog niet bekend bent met de ins en outs [...]

Wat kost glasvezel aanleggen voor mijn bedrijf?

Tegenwoordig hoor je het begrip glasvezel steeds vaker voorbij komen, maar wat is het precies [...]

WEET JE HET NIET MEER?

Geen enkel probleem! Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Ze helpen jou graag verder met alle vraagstukken op het gebied van Fortinet.