Wat is VoIP en wat kun je ermee?

Bellen via een internetverbinding? Dit kan met VoIP! VoIP telefonie wordt steeds populairder en dit is niet geheel zonder reden. Maar hoe werkt VoIP telefonie? Waarom VoIP voor jouw bedrijf? En VoIP, wat is dat eigenlijk? Met VoIP heb jij de nieuwste techniek op het gebied van telecommunicatie in huis!

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en wordt steeds populairder op de zakelijke markt. Maar nu zal je jezelf vast afvragen: VoIP, wat is dat eigenlijk? Je kunt VoIP telefonie zien als telefoneren via het internet. Je bent dus niet meer afhankelijk van een telefoonkabel omdat de onderlinge communicatie via het internet gaat. Zodra je kiest voor een VoIP account heb je geen fysieke telefooncentrale meer nodig. In plaats van een fysieke telefooncentrale krijg je als het ware een virtuele telefooncentrale in de Cloud. Hiermee kun je altijd en overal verbinden met de virtuele telefooncentrale waardoor je altijd bereikbaar bent. Waarom VoIP? Daarom dus!

Hoe werkt VoIP telefonie?

Nu je weet wat VoIP telefonie inhoud komen we bij de volgende vraag: VoIP, hoe werkt het?  Eigenlijk werkt VoIP telefonie niet anders dan wat je gewend bent. Het enige verschil is dat het communiceren nu via een internetverbinding gaat. Je zou VoIP telefonie kunnen vergelijken met Skype. De overeenkomst hiertussen is dat de communicatie beide via het internet verloopt. Maar wist je dat VoIP nog veel meer te bieden heeft? Zo kun je zakenrelaties of collega’s die niet over VoIP beschikken gewoon bellen via VoIP telefonie. Dus hoe werkt VoIP? Zeer multifunctioneel!

De voordelen van VoIP

VoIP telefonie biedt verschillende voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel dat je niet meer vast zit aan een fysieke telefooncentrale. Altijd en overal bereikbaar zijn, dat wil toch iedereen? Daarnaast kun je de virtuele telefooncentrale volledig zelf beheren en wijzigen. Je kunt gemakkelijk nieuwe telefoonnummers instellen of bepaalde functies toevoegen. Ben je veel op pad voor werk en zou je VoIP eigenlijk op jouw mobiel willen hebben? Met een VoIP abonnement kun je het vaste nummer gemakkelijk doorschakelen naar jouw mobiel. Maar werk je juist niet veel via je telefoon maar bijvoorbeeld via de laptop? Je kunt met VoIP ook bellen via de laptop omdat dit natuurlijk via het internet gaat.

Hoeveel MB verbruikt VoIP?

Je zal je ook vast afvragen hoeveel MB verbruikt VoIP? Dit kan echter heel erg verschillen per abonnement. Het datagebruik is afhankelijk van de duur van een gesprek en de gebruikte codec. Maar wat is codec? Een codec kun je zien als een extra factor die de kwaliteit en de gebruikte brandbreedte van de telefooncentrale kan beïnvloeden. Wil je meer weten over een codec of de hoeveelheid MP’s die VoIP verbruikt? Dan kun je altijd om informatie vragen bij een specialist op het gebied van VoIP! Op deze manier ben jij er zeker van dat je de juiste informatie krijgt.

Direct contact? Wij bellen je terug!