Wat is Microsoft Teams?

Met de toename van thuiswerken biedt Microsoft Teams een efficiënt communicatieplatform voor zowel kleine als grote bedrijven. Het stelt je in staat om eenvoudig te chatten, videobellen en bestanden te delen met collega’s. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365, wat betekent dat je toegang hebt tot tools zoals Word, PowerPoint, OneNote en Excel, met alle bestanden veilig opgeslagen in OneDrive en SharePoint. Bovendien biedt Teams dezelfde beveiliging en databescherming als andere Microsoft-services, waardoor je altijd up-to-date en veilig kunt werken, ongeacht je locatie.

Contact opnemen

Bellen via Teams

Microsoft Teams biedt bedrijven, zowel groot als klein, een kosteneffectieve manier om onderling te communiceren via bellen, video en chat, allemaal op één platform. Wat betreft audiokwaliteit is bellen via Microsoft Teams vergelijkbaar met andere toepassingen. De geluidskwaliteit is uitstekend, waardoor je duidelijk verstaanbaar bent voor de persoon aan de andere kant. Bellen via Teams kan worden gezien als een vorm van cloud telefonie-implementatie, waarbij telefonische communicatie niet meer via traditionele telefoonlijnen verloopt, maar via internet. Dit is precies hoe bellen via Teams werkt. De integratie van Microsoft Teams met telefonie brengt dus aanzienlijke voordelen met zich mee.

 

vrijblijvende offerte

De voordelen van bellen met Microsoft Teams

Bellen via Microsoft Teams biedt tal van voordelen en vereenvoudigt de manier waarop we werken. Hier zijn enkele voordelen:

  • Verbeterde Beschikbaarheid: Dankzij de integratie kun je gemakkelijk de beschikbaarheid van je collega’s in de gaten houden, of ze nu bezig zijn met een videomeeting, hun Outlook-agenda blokkeren, of aan de telefoon zijn via hun vaste of mobiele nummer. Je kunt altijd zien of ze beschikbaar zijn.
  • Geconsolideerde Communicatie: Of je nu op kantoor bent of thuis werkt, alle communicatiemiddelen bevinden zich op één plek. Door simpelweg een koptelefoon aan je laptop te koppelen, kun je bellen via Teams en afscheid nemen van dure bureau-telefoons die ruimte in beslag nemen.
  • Flexibele Bereikbaarheid: Fysieke telefoontoestellen zijn in de basis niet meer nodig. Je kunt op allerlei apparaten zoals desktops, tablets en mobiele telefoons bereikbaar zijn. Dit is ideaal voor flexibel (thuis)werken.

 

Telefonie integreren in je Teams omgeving

Met Microsoft Teams kun je naadloos communiceren met je collega’s, ongeacht waar je je bevindt. Het enige wat nog los staat, is je vaste en mobiele telefonie. Je hebt nog steeds een apart vast toestel, een mobiele telefoon of een softphone om bereikbaar te zijn via telefoon. Telefonie en je Teams-omgeving werken onafhankelijk van elkaar.
Met telefonie via Teams maken we een connectie tussen Microsoft Teams en het telefonienetwerk. Hierdoor kun je gesprekken starten en ontvangen met je eigen telefoonnummer, en dit alles geïntegreerd binnen Teams.

Hoe kan je bellen via Microsoft Teams?

Er bestaan diverse opties voor externe gesprekken via Teams, en elke optie heeft zijn eigen unieke kenmerken en voor- en nadelen. Sommige zijn kostenefficiënter maar bieden beperktere functionaliteiten, terwijl andere uitgebreider zijn maar wellicht duurder. De keuze voor de meest geschikte manier van bellen via Microsoft Teams hangt af van de specifieke behoeften en eisen van jouw organisatie.

Meer weten over telefonie?

Bekijk de andere mogelijkheden!

Terug naar hoofdpagina telefonie

LEES ONZE BLOG ARTIKELEN

Meer weten of gewoon even lekker een artikel lezen?
Kijk eens op onze blog pagina!

Microsoft Teams vanaf heden nu los beschikbaar

Op tweede paasdag, die overigens niet overal ter wereld geld. Heeft Microsoft aangekondigd dat wereldwijd [...]

De verschillen van 3CX ten opzichte van Microsoft Teams

In de wereld van communicatieplatforms hebben zowel Microsoft Teams als 3CX hun eigen plek veroverd. [...]

Optimaliseer jouw klantenservice met Mitel Contact Center Business

In de dynamische wereld van zakelijke communicatie is een efficiënt contactcenter essentieel voor het bieden [...]

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC): Een sleutelrol in digitale veiligheid

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is een cruciale organisatie die verantwoordelijk is voor het [...]

De impact van de EU-wetgeving DORA op de digitale infrastructuur

De Europese Unie heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen, de Digital Operational Resilience Act (DORA). [...]

Veilige communicatie: een diepgaande blik op SIP en beveiliging

In de snel evoluerende wereld van communicatietechnologieën speelt Session Initiation Protocol (SIP) een cruciale rol [...]

Tips voor Microsoft Teams

Maak je geen zorgen als je nog niet bekend bent met de ins en outs [...]

Wat kost glasvezel aanleggen voor mijn bedrijf?

Tegenwoordig hoor je het begrip glasvezel steeds vaker voorbij komen, maar wat is het precies [...]

ALLES GELEZEN EN WEET JE HET NIET MEER?

Best lastig zo’n webpagina met allemaal ICT termen en teksten. Weet je het even niet meer? Geen enkel probleem! Wij zitten klaar om je vrijblijvend verder te helpen met al je vragen over Microsoft Teams.