microsoft 365

Microsoft biedt talloze mogelijkheden als het gaat om licenties, maar welke past er nu bij jouw bedrijf? Wij denken graag met jou mee over de beste keuzes en de effectieve inrichting van Microsoft 365 in jouw kantoor.

neem contact op voor 365

Microsoft 365 wat is het ook alweer?

Microsoft 365 is eigenlijk een IT-platform voor teamwerk en communicatie. Naast de bekende apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook heb je ook de beschikking over Teams als hulpmiddel met real-time samenwerking, chats en video- en audiogespreken voor de ultieme communicatie. Met Microsoft 365 kunnen medewerkers altijd en overal samenwerken aan documenten op elk apparaat. Dit verhoogt de productiviteit en continuïteit mits correct ingezet.

ik wil advies voor 365

wat is het grootste voordeel van het gebruik van Microsoft 365?

Microsoft 365 is echt heel flexibel. Of medewerkers nu op een zakelijke laptop aan het werk gaan of toch nog even op de PC thuis verder willen werken. Deze medewerkers hebben altijd toegang tot de juiste documenten en hun e-mailomgeving. Ook kan er binnen Microsoft 365 met meerdere personen in hetzelfde document gewerkt worden. Dat is pas echt efficiënt samenwerken! Het delen van documenten met collega’s en zelfs andere bedrijven is standaard mogelijk. Zo zijn er veel concrete voorbeelden waardoor werken dankzij Microsoft 365 eenvoudiger en flexibeler wordt.

neem contact op voor 365

Welke apps bevat Microsoft 365?

De Kernapps en services van Microsoft 365 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive en Microsoft Teams omvatten, zijn er veel extra apps en services.

ik wil advies voor 365

Huiverig voor de overstap ?

Met de toenemende populariteit van de Cloud heeft Microsoft 365 de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Toch zijn veel bedrijven nog huiverig voor de overstap. Staat mijn data wel écht veilig? Past het daadwerkelijk bij onze processen? Hoe zorg ik voor een optimale implementatie? Heb jij ook deze vragen en wil je meer weten over de grootste valkuil bij het gebruik van Microsoft 365.

neem contact op voor 365
 

Veelgestelde vragen over Microsoft 365

Is er een verschil tussen Microsoft 365 en office 365?

Microsoft 365 is gewoon de nieuwe naam van Office 365. Binnen je Microsoft 365-abonnement maak je natuurlijk wel gebruik van de bekende Office applicaties, zoals Outlook, Word, Power Point en Excel

Wat gebeurt er als Microsoft een storing heeft?

Dat gebeurt gelukkig niet echt heel vaak, Microsoft belooft dat de dienst een beschikbaarheid heeft van 99,99%. Mocht er toch iets gebeuren, dan kun je ervan uitgaan dat er altijd direct actie wordt ondernomen en je binnen snel weer aan het werk kunt.

Ben ik zelf eigenaar van mijn data bij Microsoft?

Dit is eigenlijk een terechte juridische vraag en in juridische termen is Microsoft de dataverwerker en is jouw organisatie de data-eigenaar.

Welke bestaande applicaties worden vervangen door Microsoft 365?

Dat ligt eraan wat je nu gebruikt bijvoorbeeld Teams vervangt oplossingen zoals Skype, WhatsApp en Slack, terwijl bijvoorbeeld Sharepoint programma’s zoals Dropbox echt overbodig maakt. E-mail komt binnen via Outlook in plaats van op Gmail. Zo vervangt OneNote het oude bekende notitieblok. Alles applicaties zijn geïntegreerd en dat brengt efficiëntie met zich mee.

Welk licentie model past bij ons?

Je hebt de keuze uit Business Premium of Business Enterprise. Heb je meer dan 300 medewerkers in dienst? Dan kun je alleen voor het Enterprise model kiezen. Heb je minder medewerkers. Dan kun je de keuze maken uit beide pakketten, waarbij Enterprise meer mogelijkheden biedt op onder het meer gebied van dagelijks beveiliging. De juiste keuze voor welk pakket hangt dus af van de totale ICT-strategie van jou organisatie.

Meer vragen?

Neem gerust contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN

alles gelezen en weet je het niet meer?

Best lastig zo’n webpagina met allemaal ICT termen en tekst. Weet je het even niet meer? Geen enkel probleem. Wij zitten klaar om je vrijblijvend verder te helpen met al je vragen over Microsoft 365.