microsoft 365

Microsoft biedt talloze mogelijkheden als het gaat om licenties, maar welke past er nu bij jouw bedrijf? Wij denken graag met jou mee over de beste keuzes en de effectieve inrichting van Microsoft 365 in jouw kantoor.

neem contact op voor 365
Afbeelding van Microsoft 365 met Outlook, OneDrive, Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Microsoft Teams en To Do.
Logo's van Word, Excel, Teams, Outlook en Powerpoint die rondzweven

Microsoft 365 wat is het ook alweer?

Microsoft 365 is eigenlijk een IT-platform voor teamwerk en communicatie. Naast de bekende apps zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook heb je ook de beschikking over Teams als hulpmiddel met real-time samenwerking, chats en video- en audiogespreken voor de ultieme communicatie. Met Microsoft 365 kunnen medewerkers altijd en overal samenwerken aan documenten op elk apparaat. Dit verhoogt de productiviteit en continuïteit mits correct ingezet.

ik wil advies voor 365

wat is het grootste voordeel van het gebruik van Microsoft 365?

Microsoft 365 is echt heel flexibel. Of medewerkers nu op een zakelijke laptop aan het werk gaan of toch nog even op de PC thuis verder willen werken. Deze medewerkers hebben altijd toegang tot de juiste documenten en hun e-mailomgeving. Ook kan er binnen Microsoft 365 met meerdere personen in hetzelfde document gewerkt worden. Dat is pas echt efficiënt samenwerken! Het delen van documenten met collega’s en zelfs andere bedrijven is standaard mogelijk. Zo zijn er veel concrete voorbeelden waardoor werken dankzij Microsoft 365 eenvoudiger en flexibeler wordt.

neem contact op voor 365
Een vrouw die met haar laptop op een buitentrap zit met een boek op een traptrede en aan het schrijven is op papier.
Afbeelding van Microsoft 365 met Outlook, OneDrive, Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Microsoft Teams en To Do.

Welke apps bevat Microsoft 365?

De Kernapps en services van Microsoft 365 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive en Microsoft Teams omvatten, zijn er veel extra apps en services.

ik wil advies voor 365

Huiverig voor de overstap ?

Met de toenemende populariteit van de Cloud heeft Microsoft 365 de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Toch zijn veel bedrijven nog huiverig voor de overstap. Staat mijn data wel écht veilig? Past het daadwerkelijk bij onze processen? Hoe zorg ik voor een optimale implementatie? Heb jij ook deze vragen en wil je meer weten over de grootste valkuil bij het gebruik van Microsoft 365.

neem contact op voor 365
Een vrouw die met haar laptop op een buitentrap zit met een boek op een traptrede en aan het schrijven is op papier.
 

Veelgestelde vragen over Microsoft 365

Microsoft 365 is gewoon de nieuwe naam van Office 365. Binnen je Microsoft 365-abonnement maak je natuurlijk wel gebruik van de bekende Office applicaties, zoals Outlook, Word, Power Point en Excel

Dat gebeurt gelukkig niet echt heel vaak, Microsoft belooft dat de dienst een beschikbaarheid heeft van 99,99%. Mocht er toch iets gebeuren, dan kun je ervan uitgaan dat er altijd direct actie wordt ondernomen en je binnen snel weer aan het werk kunt.

Dit is eigenlijk een terechte juridische vraag en in juridische termen is Microsoft de dataverwerker en is jouw organisatie de data-eigenaar.

Dat ligt eraan wat je nu gebruikt bijvoorbeeld Teams vervangt oplossingen zoals Skype, WhatsApp en Slack, terwijl bijvoorbeeld Sharepoint programma’s zoals Dropbox echt overbodig maakt. E-mail komt binnen via Outlook in plaats van op Gmail. Zo vervangt OneNote het oude bekende notitieblok. Alles applicaties zijn geïntegreerd en dat brengt efficiëntie met zich mee.

Je hebt de keuze uit Business Premium of Business Enterprise. Heb je meer dan 300 medewerkers in dienst? Dan kun je alleen voor het Enterprise model kiezen. Heb je minder medewerkers. Dan kun je de keuze maken uit beide pakketten, waarbij Enterprise meer mogelijkheden biedt op onder het meer gebied van dagelijks beveiliging. De juiste keuze voor welk pakket hangt dus af van de totale ICT-strategie van jou organisatie.

Meer vragen?

Neem gerust contact met ons op.

CONTACT OPNEMEN

LEES ONZE BLOG ARTIKELEN

Meer weten of gewoon even lekker een artikel lezen?
Kijk eens op onze blog pagina!

Microsoft Teams vanaf heden nu los beschikbaar

Op tweede paasdag, die overigens niet overal ter wereld geld. Heeft Microsoft aangekondigd dat wereldwijd [...]

De verschillen van 3CX ten opzichte van Microsoft Teams

In de wereld van communicatieplatforms hebben zowel Microsoft Teams als 3CX hun eigen plek veroverd. [...]

Optimaliseer jouw klantenservice met Mitel Contact Center Business

In de dynamische wereld van zakelijke communicatie is een efficiënt contactcenter essentieel voor het bieden [...]

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC): Een sleutelrol in digitale veiligheid

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is een cruciale organisatie die verantwoordelijk is voor het [...]

De impact van de EU-wetgeving DORA op de digitale infrastructuur

De Europese Unie heeft onlangs een nieuwe wet aangenomen, de Digital Operational Resilience Act (DORA). [...]

Veilige communicatie: een diepgaande blik op SIP en beveiliging

In de snel evoluerende wereld van communicatietechnologieën speelt Session Initiation Protocol (SIP) een cruciale rol [...]

Tips voor Microsoft Teams

Maak je geen zorgen als je nog niet bekend bent met de ins en outs [...]

Wat kost glasvezel aanleggen voor mijn bedrijf?

Tegenwoordig hoor je het begrip glasvezel steeds vaker voorbij komen, maar wat is het precies [...]

alles gelezen en weet je het niet meer?

Best lastig zo’n webpagina met allemaal ICT termen en teksten. Weet je het even niet meer? Geen enkel probleem. Wij zitten klaar om je vrijblijvend verder te helpen met al je vragen over Microsoft 365.