IP Camera’s Security

Optimale veiligheid is voor veel mensen ontzettend belangrijk. Met een IP-camera kan jij op elk gewenst moment live meekijken met de beelden die de camera registreert. Dit is niet alleen erg handig voor jouw huis, maar ook voor bijvoorbeeld grote en kleine kantoorpanden. Maar hoe werkt een IP-camera precies? Met de IP-camera voor buiten van IP Voice Group voel jij je altijd veilig!  

contact opnemen

Wat is een IP-camera?

Heb je al eens van netwerkcamera’s gehoord? Een netwerkcamera wordt ook wel een IP-camera genoemd. Een IP-camera is een camera die gebruikmaakt van het zogenoemde Internet-Protocol. Dit houdt in dat de videobeelden en het geluid rechtstreeks gestreamd kunnen worden via internet. Een IP-camera buiten zorgt dan ook niet alleen voor optimale veiligheid, met een IP-camera buiten heb je ook nog eens de volledige controle over jouw huis of bedrijfspand.

Beweging detecteren

Een IP-camera kan beweging detecteren, maar hoe kan dit? Een IP-camera beschikt over een specifieke chip en software waardoor het mogelijk is om beweging te detecteren. Als de analysemethode bijvoorbeeld ‘persoon in gebied’ is, wordt een bepaald gedeelte van het beeld als risicogebied gezien. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd in het risicogebied wordt de foto of zelfs clip van dit moment naar jouw smartphone of tablet gestuurd. Zijn er ongewenste personen op beeld te zien? Dan kan de foto of clip zelfs direct naar de alarmcentrale gestuurd worden waarnaar de politie wordt ingeschakeld.

Contact opnemen

Wifi-verbindingen

Voor het bekijken van de beelden die de IP-camera heeft opgenomen heb je een internetverbinding nodig, mits de beelden voor deze toepassing zijn geconfigureerd. Maar heb je dan echt altijd IP-camera wifi nodig? Nee. Je kunt er ook voor kiezen om de opgenomen beelden bijvoorbeeld binnen jouw lokale netwerk te bekijken. Op deze manier stel je de beelden niet open voor het internet. Het ligt er dus echt aan welk type IP-camera je hebt en of deze geconfigureerd is voor deze toepassing.

vrijblijvende offerte

FAQ – IP Camera

Hoe werkt een IP-camera?

Hoe werkt IP-camera dan precies? Je zou een IP-camera ook wel kunnen vergelijken met een webcam. Het is namelijk zo dat beelden en geluiden in real time worden omgezet in digitale data. Deze digitale data worden dan direct via het internet verzonden. Zodra jij beschikt over een IP-camera kun je dus overal ter wereld de beelden bekijken. Tegenwoordig worden de IP-camera’s ook steeds slimmer. Een IP-camera kan bijvoorbeeld zelf inzoomen op verdachte situaties waarnaar andere camera’s automatisch geactiveerd worden. Hier hoef jij zelf dus niets voor te doen. Het kan zelfs zo zijn dat de beelden vanzelf woorden doorgestuurd naar de alarmcentrale.

Welke app voor IP-camera?

Het is natuurlijk erg handig om een app voor de IP-camera op jouw smartphone of tablet te hebben, maar welke app voor IP-camera is geschikt? Als je over een product van Apple beschikt is de iCamViewer zeer geschikt als app. Dit is een gratis viewer-app van CCTV Camera Pros waarop je maar liefst 16 verschillende IP-camera’s kunt bekijken. Wil jij de app voor de IP-camera buiten via Google Play installeren? Dan is de IP Cam Viewer Lite zeer geschikt. Deze app is enigszins hetzelfde als de iCamViewer. Het enige verschil is dat deze alleen beschikbaar is voor Apple-apparaten.

Upload Image...