WAAR STAAT KENGETAL 088 VOOR?

Je kan het 088 nummer zien als een nummer die niet verbonden is aan een plaats. Zoals 010-nummers (Rotterdam) en 020-nummers (Amsterdam). Als je met een zakelijk 088 nummer belt kan de ontvanger dus niet zien vanaf welke regio er op dat moment gebeld wordt. Een 088 regio bestaat niet, het is meer een “onzichtbare” plaatsing.

Een 088 telefoonnummer biedt veel verschillende mogelijkheden. Een 088 nummer heeft een landelijke uitstraling en kan ervoor zorgen dat alle filialen, afdelingen en medewerkers beschikken over een persoonlijk nummer. Dit is ideaal zodat de medewerkers persoonlijk in contact kunnen blijven met hun klanten. De 088 nummers worden in reeksen van 100, 1000 of 10.000 stuks uitgegeven. Daarnaast is het mogelijk om een 088 nummer te zoeken op het internet. Er zijn diverse sites waar je een 088 kengetal kunt opzoeken om te kijken of een bepaald nummer al in gebruik in.

Contact opnemen

DE GESCHIEDENIS VAN HET 088 NUMMER

Sinds 9 september 2004 is de 088 nummerreeks onderdeel van het officiële nummerplan. Dat nummerplan wordt beheerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het duurde dan ook niet lang voordat mensen enthousiast werden over het 088 nummer. Bedrijven konden hierdoor veel 088 nummers vastleggen en toewijzen aan individuele werknemers, bepaalde afdelingen of aparte filialen. 088 nummer aanvragen? IP Voice Group helpt je hier graag bij!

Contact opnemen

REGISTRATIE BIJ ACM

Wanneer je als bedrijf over een 088 kengetal wilt beschikken, dienen deze nummerblokken op eigen naam vastgelegd te worden bij de ACM. Vervolgens wordt hier een eigendomsbewijs voor afgegeven. Wanneer je een 088 kengetal hebt uitgezocht en aangevraagd, verzorgen de specialisten van IP Voice Group de registratie bij de ACM. Houd er rekening mee dat deze procedure ongeveer drie weken in beslag neemt. De eerste twee weken voor de ACM-toekenning en ongeveer vijf werkdagen voor het activeren van de 088 nummers. Onze specialisten houden je uiteraard op de hoogte van de stand van zaken.

DE VOORDELEN VAN EEN 088 NUMMER

Een 088 nummer brengt diverse voordelen met zich mee, waardoor het voor middelgrote en grote bedrijven erg interessant is om een 088 nummer aan te vragen. Met een 088 netnummer treed je naar buiten als één organisatie, waardoor je een enorme hoeveelheid professionaliteit uitstraalt. Zelfs wanneer er verschillende vestigingen zijn, zie je dit niet terug in diverse telefoonnummers. Daarnaast blijft het 088 nummer hetzelfde wanneer de vestiging zich buiten een bepaalde regio bevindt of wanneer je naar een ander pand gaat verhuizen. Kortom: de voordelen van een 088 netnummer zijn niet alleen eindeloos, maar ook nog eens ontzettend praktisch.

Contact opnemen

KENMERKEN VAN 088 NUMMERS

  • 088 nummers zijn zeer geschikt voor grote organisaties die een landelijk nummer willen, waarbij de beller lokale gesprekskosten betaalt.
  • De 088 nummers worden per blok van 100 (of veelvouden hiervan) door de ACM uitgegeven en geregistreerd.
  • Ook vanuit het buitenland is een 088 nummer bereikbaar.
Bekijk opties

Wat zijn de kosten van een 088 nummer?

De kosten van een 088 nummer zijn gelijk aan de kosten van het bellen naar een vast telefoonnummer dat wel aan een bepaalde regio is gebonden. Er komen dus niet direct extra kosten bij kijken. De kosten van een 088 nummer hangen samen met het gekozen abonnement, de aanbieder en of je gaat bellen met een mobiele of vaste telefoon. Wel kan het bellen met een 088 nummer naar en vanaf het buitenland extra kosten met zich meebrengen. Tegenwoordig zijn er bepaalde mobiele providers waarbij het bellen naar een 088 nummer niet in het pakket zit. Controleer dit goed om onverwachte situaties voor het bedrijf en de klanten te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Een 088 nummer is zeer geschikt voor grote bedrijven die een professionele en landelijke uitstraling ambiëren.

Met een 088 nummer straal je een enorme hoeveelheid professionaliteit en vertrouwen uit, waardoor de drempel om contact op te nemen met jouw bedrijf een stuk lager wordt voor (potentiële) klanten.

Met een 088 nummer straal je een enorme hoeveelheid professionaliteit en vertrouwen uit, waardoor de drempel om contact op te nemen met jouw bedrijf een stuk lager wordt voor (potentiële) klanten.

085 en 088 nummers zijn beide telefoonnummers die regionaal onafhankelijk zijn. Het grote verschil tussen deze twee nummers is dat een 085 nummer per stuk uitgegeven kan worden, terwijl een 088 nummer in reeksen van 100, 1000 of 10.000 gaat.

Meer vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

WEET JE HET NIET MEER?

Geen enkel probleem! Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Ze helpen jou graag verder met alle vraagstukken op het gebied van een 088 nummer.