Wat is er nodig om met VoIP te kunnen bellen?

Internetbellen wordt steeds populairder en brengt een hoop voordelen met zich mee. VoIP is tegenwoordig onmisbaar voor elke professionele organisatie. Je bespaart met VoIP telefonie namelijk niet alleen geld, maar ook een hoop tijd. Maar wat heb je nodig voor VoIP? Eigenlijk niet zo heel veel, maar wat je wel nodig hebt voor VoIP telefonie leggen wij je uit!

Wat is VoIP?

Je hebt wel eens over VoIP gehoord, maar je weet niet precies wat het inhoudt. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Je kunt VoIP telefonie ook wel zien als internetbellen. Wellicht ken je Skype of andere programma’s waarmee je via de computer of telefoon kunt bellen? Dit is alleen niet helemaal hetzelfde als bij VoIP telefonie. Waarom? Als je VoIP telefonie gebruikt bel je naar IP-adressen. Je belt dus niet meer via een analoge of digitale lijn, maar via internet. Maar Skype en VoIP hebben ook een ding gemeen met elkaar. Namelijk dat de communicatie allebei via het internet verloopt. De gesprekskwaliteit van VoIP is alleen stukken beter! Maar wat heb je precies nodig voor VoIP bellen?

Hoe VoIP geld bespaart voor jouw bedrijf

Naast dat VoIP telefonie erg efficiënt is bespaard het ook nog eens geld voor jouw bedrijf. Hoe VoIP geld bespaart voor jouw bedrijf? Daar zijn verschillende redenen voor. VoIP telefoonsystemen bieden veel voordelen in tegenstelling tot traditionele telefooncentrales. Want meestal als je extra functies wilt op bijvoorbeeld jouw huidige abonnement komen hier extra kosten bij kijken. Maar is VoIP telefonie dan niet duur? Nee, zeker niet! Dit komt door verschillende factoren. Het starttarief en de gesprekskosten van VoIP telefonie zijn bijvoorbeeld een stuk voordeliger. Daarnaast kun je door het internetbellen gemakkelijk naar en vanuit het buitenland bellen zonder dat je opgezadeld wordt met hoge abonnementskosten. Ideaal als je klanten hebt in het buitenland of als je zelf veel moet reizen voor werk. Daarnaast is onderling bellen via VoIP gratis. Als al jouw medewerkers een VoIP abonnement hebben bespaar je dus een hoop kosten!

Wat heb ik nodig voor VoIP telefonie?

Ondanks dat VoIP telefonie via het internet gaat heb je wel een aantal onderdelen nodig om het een geheel te maken. Maar wat heb je nodig voor VoIP bellen? Allereerst heb je een SIP-account nodig. Wat is een SIP-account? Het is vrij simpel. Je krijgt een speciaal telefoonnummer dat alleen werkt bij IP-telefonie. Maar wil je eigenlijk liever VoIP telefonie op jouw huidige telefoon? Dit is ook zeker mogelijk! Je kunt in dit geval een VoIP abonnement afsluiten. Je krijgt dan een kastje waarop je jouw telefoon kunt aansluiten. Op de vraag ‘Wat heb ik nodig voor VoIP telefonie?’ kunnen wij stellen dat je een telefoon, telefoonnummer, een VoIP pakket en voldoende bandbreedte nodig hebt!

Een goed werkende internetverbinding is essentieel

Naast de genoemde onderdelen die je nodig hebt voor VoIP telefonie is er nog een onderdeel dat essentieel is voordat je gebruik kunt maken van IP-telefonie. Iets wat vaak onderschat wordt, maar een goede internetverbinding is essentieel om gebruik te kunnen maken van optimale IP-telefonie. Hoe sneller de internetverbinding is, hoe beter de gesprekskwaliteit en de verschillende functies. Dus wat heb je nodig voor VoIP zodat je het optimaal kan gebruiken? Een goed werkende internetverbinding!

Direct contact? Wij bellen je terug!