Trends voor een succesvolle digitale werkplek in 2022

Een veilige digitale werkplek is in de tijd waarin we leven belangrijker dan ooit. Waarom? Veel werkzaamheden gaan online en er worden belangrijke documenten opgeslagen in de cloud, zodat je hier weer gemakkelijk bij kunt komen wanneer je dit nodig hebt. Elk jaar hebben we dan ook weer te maken met trends voor een succesvolle digitale werkplek. Maar wat zijn de trends van dit jaar? Van hybride werken tot digital work kunnen uitvoeren op een efficiënte manier, je leest er alles over in deze blog.

Trend 1. Hybride werken

We zagen het in 2021 al veel, maar dit jaar wordt hybride werken eigenlijk meer dan normaal. Dit houdt in dat werknemers gedeeltelijk thuis en op kantoor werken. Zeker toen corona de boventoon voerde, werkten mensen sporadisch een dag thuis.De verwachting is dan ook dat we dit in 2022 veel meer gaan doen en dat het als het ware het nieuwe ‘normaal’ wordt voor veel bedrijven. Als bedrijf is het dan ook belangrijk om IT-beheer op afstand aan te bieden. Hierdoor kunnen werknemers veilig en efficiënt op afstand werken.

Trend 2. Meer aandacht voor firstline workers

Dit jaar staat tevens in het teken van firstline workers. Dit zijn de medewerkers die als eerste in contact komen met bijvoorbeeld (potentiële) klanten. Denk aan verkoopmedewerkers in een winkel, bezorgers op straat, monteurs en receptionisten. Zijzijn het visitekaartje van jouw bedrijf en dienen te beschikken over de juiste tools en data. Hierdoor kunnen zij hun werk optimaal uitvoeren, zodat het bedrijf een positieve look en feel krijgt. De first line workers weten namelijk als geen ander wat er speelt bij klanten en wat er nog beter kan in het bedrijf. 2022 staat dan ook in het teken van prioriteit geven aan de firstline workers.

Trend 3. Duurzaamheid

Ook op het gebied van digital work kom je niet om dé trend van 2022 heen: duurzaamheid. Waar je ook kijkt, dit onderwerp speelt vrijwel overal een grote rol. Waarom? Omdat duurzaamheid simpelweg ontzettend belangrijk is. Wanneer je op zoek bent naar nieuw talent voor de digitale werkplek van het bedrijf, zal je moeten laten zien dat duurzaamheid serieus genomen wordt. Hoe je dit kunt doen? Formuleer heldere doelstellingen, waardoor de ambities en inspanningen van het bedrijf zichtbaar en meetbaar zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de buitenwereld en medewerkers. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld werkt in de cloud –waardoor papierverspilling tegengegaan kan worden –zullen (toekomstige) medewerkers zien dat er ingespeeld wordt op duurzaamheid.

Trend 4. Snel op veranderingen kunnen inspelen

Naast duurzaamheid, valt digitalisering ook onder de populairste trends van dit moment. Ideaal om jouw digital work naar een hoger niveau te tillen. Hoe je dit doet? Door in te spelen op digitale innovaties en ideeën. Door voldoende te blijven communiceren met medewerkers, klanten en experts op het gebied van een digitale werkplek, komen de mooiste ideeën tot stand.En om jezelf te blijven onderscheiden op het gebied van digital work, moet je snel op deze veranderingen in kunnen spelen. Je wilt natuurlijk niet de laatste zijn die de nieuwste trend op het gebied van digitalisering verwerkt in het bedrijf.

Trend 5. Een veilige werkomgeving

Ondanks dat een digitale werkomgeving ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, liggen bedreigen natuurlijk voor het oprapen. Wanneer je bijvoorbeeld niet investeert in een goede online security, maak je het voor hackers heel makkelijk om tot bepaalde data te komen. Houd je beveiligingssituatie dan ook continu in de gaten en blijf innoveren waar mogelijk. Zeker nu hybride werken steeds populairder wordt, is een veilige online werkomgeving belangrijker dan ooit.