Hoe kun je efficiënt thuiswerken?

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. In bepaalde situatie kan het ook erg fijn zijn om thuis te werken. Ben jij vijf dagen per week aanwezig op een kantoor waar grotendeels van de dag volop gebrainstormd wordt en kom je hierdoor niet aan je eigen werk toe? Dan is thuiswerken de ideale oplossing! Maar hoe kun je op een efficiënte manier thuiswerken? Wij geven je een aantal thuiswerk tips zodat je productief aan de slag kunt gaan.

Dagelijkse ochtendrituelen

Waarschijnlijk maakt iedereen, soms onbewust, gebruik van een standaard ochtendritueel. Het is ook goed dat mensen dit doen! Start jij je dag elke dag met een kop koffie en laat je daarna de hond uit? Of rijd je direct door naar je werk? Houd je ochtendritueel ook aan als je thuis werkt. Op deze manier kom je sneller in je ‘normale’ ritme.

Plan pauzes in

Dit zal waarschijnlijk één van de belangrijkste thuiswerk tips zijn: neem pauzes! Voor de workaholics onder ons zal dit een begrip zijn waar zij niet vaak gebruik van maken, maar pauzes zijn echt heel belangrijk. Doe om het half uur even wat anders zodat je niet 8 uur per dag naar je beeldscherm aan het kijken bent. Deze thuiswerk tip is tegelijkertijd goed voor je eigen gezondheid.

Een to-do list

Het is altijd handig om goed voor jezelf op een rijtje te zetten wat er vandaag op de planning staat. Misschien heb je mail contact gehad met je leidinggevende over de werkzaamheden die gedaan moeten worden aankomende week? Zet je werkzaamheden in een overzichtelijk bestand en markeer de werkzaamheden als ze voltooid zijn. Zo houd je het voor jezelf goed overzichtelijk!

Goed bereikbaar zijn

Het is erg belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor je collega’s en klanten als je vanuit huis werkt. Integreer bijvoorbeeld zakelijke en mobiele telefonie met VaMo. Op deze manier kan jouw zakelijke telefoon overschakelen naar je mobiele telefoon en kunnen collega’s jouw wisselgesprek oppakken als je zelf in gesprek bent. Professioneel bereikbaar zijn vanaf huis is erg belangrijk!

Direct contact? Wij bellen je terug!