Eenvoudig jouw belplan aanpassen, naar de status van jouw bereikbaarheid?

Steeds meer mensen maken gebruik van een belplan en dat is niet geheel zonder reden. Met een belplan kun je jouw bereikbaarheid namelijk op elk moment naar eigen behoefte aanpassen. Maar wat houdt een belplan precies in en waarom is het handig om er gebruik van te maken?

Wat gebeurt er als een beller jou belt?

Een belplan is een soort stappenplan waarin staat wat er gebeurt als iemand naar jouw zakelijke nummer belt. Er zijn verschillende instellingen mogelijk die bepalen wat er gebeurt vanaf het moment dat jouw telefoon overgaat. Zo kan er bijvoorbeeld een welkomstboodschap ingesteld worden. Deze boodschap wordt van tevoren afgespeeld en hierin kan belangrijke informatie verstrekt worden. Daarnaast kan je ook laten registreren dat het telefoontje doorgeschakeld wordt naar een persoon op een andere afdeling of naar de voicemail, als er niemand meer aanwezig is.

Eenvoudig jouw bereikbaarheid aanpassen

Op het moment dat jij een keer eerder naar huis gaat of een keer onverwachts een lang weekend weggaat, is het verstandig om jouw belplan aan te passen. Zo weet iedereen die jou probeert te bereiken dat jij niet beschikbaar bent. Het wijzigen van een belplan gaat redelijk eenvoudig. Voorheen werden wijzigingen die je hierin maakte meteen doorgevoerd, waardoor je het zelfs op het laatste moment nog kon aanpassen. Dit is echter veranderd. Als je nu een belplan wijzigt, blijft het oude belplan van kracht totdat je klaar bent met het aanpassen en het nieuwe plan hebt doorgevoerd.

Waar moet je op letten bij het wijzigen van een belplan?

Het is handig om van tevoren goed na te denken wat je in een belplan wilt hebben staan en wat je eventueel wilt wijzigen. Een welkomstbericht of eerste melding is erg belangrijk. Je wilt ten slotte een goede eerste indruk achterlaten. Mocht je het belplan wijzigen op het moment dat je weer aan het werk bent, zorg er dan voor dat de wachttijd niet te lang is om irritaties te voorkomen. Het belplan is dus gemakkelijk aan te passen. Doe dit dan ook op het moment dat je, tijdelijk of voor een langere tijd, afwezig bent.