De bekendste zakelijke telefonie termen

Zakelijke telefonie bestaat uit bellen en gebeld worden, vaak meerdere keren op een dag. De ontwikkelingen rondom telefonie worden steeds uitgebreider en dit resulteert in het feit dat er ook een aantal termen ontstaan waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Denk hierbij aan VoIP bellen, een VoIP telefooncentrale en VaMo. Het zijn termen die steeds belangrijker worden en het is dus goed om goed te weten wat deze termen precies inhouden. In deze blog kom je erachter waar die termen voor staan!

Hosted telefonie

Met Hosted telefonie creëer je jouw eigen virtuele telefooncentrale, in de cloud. Je beschikt nu over een virtuele telefooncentrale waar je zelfs je eigen mobiele telefoon op kunt aansluiten. Hosted telefonie zorgt voor optimale bereikbaarheid en is ontzettend flexibel. Hosted telefonie groeit mee met de organisatie en biedt veel mogelijkheden!

VoIP bellen

Allereerst is het belangrijk om te weten waar VoIP voor staat. VoIP staat voor ‘Voice over IP’, makkelijker gezegd: bellen via internet. VoIP is dus eigenlijk een verzamelnaam voor al het spraakverkeer via het internet. Het is een snelle en moderne manier van zakelijke telefonie.

VoIP telefooncentrale

Hoe ideaal zou het zijn als alle medewerkers via een bepaalde centrale met dezelfde apparatuur kunnen blijven werken? Dit kan met een VoIP telefooncentrale. Het is eigenlijk een fysieke telefooncentrale op de door jouw gekozen locatie, die tegelijkertijd gebruikt maakt van VoIP.

VaMo

Wellicht heb je hier al eens van gehoord, maar VaMo staat voor Vast-Mobiel. Met VaMo ben je op jouw vaste telefoon en mobiele telefoon bereikbaar onder hetzelfde nummer. Dit is ideaal voor ondernemers! VaMo biedt veel verschillende voordelen en is bij zowel een Hosted telefooncentrale als bij een VoIP telefooncentrale toe te passen. Je bent in dit geval dus bereikbaar op jouw 06-, vaste én interne nummer. Ideaal om medewerkers optimaal bereikbaar te laten zijn.

Wil je graag weten wat voor jouw bedrijf het beste werkt? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers, wij adviseren je graag!

Direct contact? Wij bellen je terug!