Werken in de cloud oplossing

Werken in de cloud is iets wat steeds vaker voorkomt op de zakelijke markt. Wij geven gebruikers van de cloud groot gelijk, want dit handige systeem brengt unieke voordelen met zich mee. Bij IP Voice Group kun je dan ook terecht voor diverse cloud oplossingen!

Wat is werken in de cloud?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat is in de cloud werken precies? Eigenlijk kun je de cloud zien als een online werkplek. Zolang je beschikt over een wifiverbinding, kun je namelijk in the cloud werken. De cloud staat dan ook eigenlijk voor werken en dit vervolgens opslaan via internet. Denk hierbij aan bestanden en diverse programma’s. Anno 2022 is dit natuurlijk dé oplossing voor iedereen die op een efficiënte manier wilt werken.  

In de cloud werken: hoe gaat dat?

Om te kunnen werken in de cloud, hebben alle gebruikers een account nodig. Vervolgens spreekt het aardig voor zich. Wanneer je in de cloud werkt, heb je namelijk altijd al jouw belangrijke bestanden binnen handbereik. Hoe dit kan? Omdat je alles in de cloud opslaat. Daarnaast wordt samenwerken een stuk makkelijker, omdat dit altijd en overal kan. Kijk – voordat je overgaat tot werken in de cloud – wel altijd goed of dit iets voor jou is. Welke data en toepassingen gebruikt het bedrijf bijvoorbeeld? Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar online samenwerken met collega’s en niet te veel werk hebben aan updates en onderhoud, is werken in de cloud natuurlijk de perfecte oplossing voor jou. Wordt er veel gebruik gemaakt van specifieke software of werk je met (privacy)gevoelige data? Dan kun je beter kijken naar een eigen server of een combinatie van beide oplossingen.

Voordelen van werken in de cloud

Het is dan ook niet geheel zonder reden dat steeds meer bedrijven overschakelen naar werken in de cloud. Naast het feit dat je alle bestanden op één plek hebt staan en samenwerken een stuk eenvoudiger wordt, brengt in the cloud werken diverse voordelen met zich mee. Zo kun je jouw bestanden altijd veilig opslaan in de cloud en beschik je over actuele software. Wist je dat je zelfs kunt besparen op de kosten voor hardware, software en licenties? In de cloud werken is dan ook voor iedereen die veilig, efficiënt en kostbesparend wilt werken.  

Wat kost werken in de cloud?

Voordat je daadwerkelijk in de cloud gaat werken, wil je natuurlijk wel weten hoeveel dat gaat kosten. Er is alleen niet één vast bedrag te noemen. Dit heeft alles te maken met jouw wensen en voor welke cloud oplossing je kiest. Bij IP Voice Group kun je terecht voor cloud oplossingen als Office 365, Hosted VoIP, Google Cloud, VPS en Mitel Cloud. Ben je benieuwd naar de cloud kosten? Vraag gerust een offerte aan!

Werken in de cloud via IP Voice Group

Klinkt in the cloud werken als dé oplossing voor jouw bedrijfsvoering? Dan ben je bij IP Voice Group aan het juiste adres. Wil je meer informatie over in de cloud werken of cloud opslag vergelijken of onze service? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088 – 040 5858 of vul ons contactformulier in. Onze specialisten helpen je graag!