Telefonie anno nu: bellen via internet

Bedrijven blijven innoveren op het gebied van technologie. Zo is er ook op het gebied van telefonie heel wat veranderd in de afgelopen jaren. Waar je voorheen alleen via een analoge lijn kon bellen, is er nu zelfs de mogelijkheid om meerdere gesprekken tegelijkertijd te voeren. VoIP is hier een goed voorbeeld van en wordt steeds populairder op de zakelijke markt. Maar wat houdt bellen via internet precies in? Je leest er alles over in deze blog.

VoIP: wat houdt het in?

Heb je al eens van VoIP – Voice over Internet Protocol – telefonie gehoord? Dit handige systeem maakt bellen via internet mogelijk op een zeer professionele manier. Je hebt in de basis dan ook twee verschillende technologieën nodig: de telefoon en het internet. Niets meer, niets minder. Het voordeel aan bellen via internet door middel van VoIP is dat je optimaal bereikbaar bent en je amper tot geen verschil zult merken in het gebruik. Iets wat natuurlijk erg fijn is wanneer je gewend bent aan jouw huidige ‘normale’ telefoon.

De verschillen tussen traditionele telefonie en VoIP

Er zijn dan ook heel wat verschillen tussen traditionele telefonie en bellen via internet. Zo zit er op een analoge lijn standaard één telefoonnummer en kun je één gesprek tegelijk voeren. Bij VoIP – bellen via internet – is dit net wat anders. Je kunt in dit geval twee gesprekken tegelijk voeren en de telefoonnummers hebben altijd een vast netnummer. Hiermee straal je herkenbaarheid en professionaliteit uit. Daarnaast ben je met een VoIP telefoon niet afhankelijk van een vaste plek doordat de gesprekken via het internet verlopen. Die lange telefoniekabels door het kantoorpand is dan ook verleden tijd met VoIP.

De mogelijkheden van bellen via internet

Naast de optimale bereikbaarheid, het uitstralen van professionaliteit en het voeren van meerdere gesprekken tegelijkertijd, zijn de mogelijkheden van VoIP eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld wachtmuziek installeren, geluidsfragmenten inspreken, voicemail berichten beheren, gesprekken opnemen en opnieuw beluisteren, een niet-storen functie instellen, doorschakelen naar jouw mobiele telefoon of andere externe bestemming, tijden van beschikbaarheid instellen en onderling gratis bellen.

VoIP telefonie bij IP Voice Group

Klinkt bovenstaande informatie als dé oplossing voor jouw bedrijf? De specialisten van IP Voice Group zorgen ervoor dat je kunt profiteren van een uitstekende telefonische verbinding via het internet. Heb je vragen over VoIP telefonie? Neem gerust contact met ons op via 088 –040 5858 of stuur een mail naar info@ipvoicegroup.com.