Straalverbinding

Snel internet nodig op een afgelegen plek of waar geen enkele kabel mogelijk is. Een kabel om internet te ontsluiten is niet altijd een mogelijkheid. Dit kan omdat de afstand bijvoorbeeld te groot is. Of gewoon omdat er niks in de grond beschikbaar of mogelijk is. Dan is een straalverbinding een ideale oplossing. Met afstanden tot maximaal 100km en snelheden tot bijna 1,5 Gigabit/s is echt bijna alles mogelijk.

Welke zaken zijn belangrijk voor een straalverbinding?

Voor een goede draadloze verbinding is er een vrije zichtverbinding echt een noodzaak. Wanneer er een bomen in de zichtlijn staan dan kan de verbinding al gedeeltelijk of compleet wegvallen. Hierdoor haal je niet de optimale snelheid en de verbinding kan dan aan instabiliteit onderhevig zijn. 

 

  • Snelle verbindingen tot een afstand van 100KM
  • Snelheden tot 1,5 Gbit per seconde
  • Zenders voor iedere situatie mogelijk
  • Betrouwbare verbinding
  • Zeer geschikt als tijdelijke netwerkverbinding
  • Snel realiseerbaar
  • Zichtverbinding vereist

 

Zichtverbinding

Dit geldt natuurlijk voor alle objecten die zich in de zichtlijn bevinden. Je moet er dus voor zorgen dat er geen objecten voor of tussen de straalzenders komen te staan.  Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het dagelijks verkeer. Als een straalzender bijvoorbeeld zo laag gemonteerd wordt dat verkeer de zichterbinding kruist. Dan wordt het direct verstoord. Zoek voor een straalverbinding altijd de hoogste punten op die beschikbaar zijn.

Contact opnemen

Bekabeling

De straalverbindingen zelf zijn natuurlijk geheel draadloos is. Echter moeten de zenders wel aangesloten worden met geïsoleerde buitenkabel. Niet geïsoleerde kabels kunnen serieuze hinder geven op de zenders. Door deze buitenkabels wordt zowel het netwerk als de voeding doorgegeven. Straalzenders werken op basis van het voeding protocol PoE (Power over Ethernet) Aparte voedingen naar de straalzenders zijn dus niet per se nodig.

ADVIES OP MAAT?

Situatie

Elke situatie is uniek voor een straalzenderverbinding. Het hangt af van de gewenste netwerksnelheid (bandbreedte) die gewenst is als tweede de afstand die de zenders moeten overbruggen. Op basis van deze twee zaken worden door ons de best passende zenders gekozen om de door jouw gewenste verbinding uit te voeren.

Meer informatie?