Onder netwerkapparatuur verstaan we switches, converters, routers en modems die ervoor zorgen dat jouw bedrijf nog succesvoller wordt dan dat het nu al is. Wij verzorgen jouw netwerkapparatuur zoals het hoort: veilig, simpel en betrouwbaar!

contact opnemen

Switches

Een switch fungeert eigenlijk als een controller waardoor diverse apparaten in een netwerk op een zeer efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren. Daarnaast kun je als bedrijf ook nog kiezen tussen een beheerde switch en een onbeheerde switch. Een beheerde switch is configureerbaar waardoor deze meer flexibiliteit en capaciteit biedt dan een onbeheerde switch. Een onbeheerde switch werkt daarentegen direct uit de verpakking en hoeft dus niet geconfigureerd te worden. Onbeheerde switches komen veel voor in apparatuur voor thuisnetwerken.

Routers

Misschien zal je nu denken dat routers erg lijken op switches en dat klopt! Switches en routers zijn netwerkapparaten die worden gebruikt om één of meerdere computers te verbinden met andere computers, netwerken of netwerkapparaten. Switches en routers lijken dan ook erg op elkaar, maar wat is dan precies het verschil? Switches maken een netwerk. Routers verbinden een netwerk. Dat is eigenlijk het grote verschil. Een router fungeert dus eigenlijk als een dispatcher. Tussen alle verschillende soorten wegen wordt het beste pad gekozen om bepaalde informatie te sturen. Een router kan dus eigenlijk niet ontbreken in jouw bedrijf!

Contact opnemen

Converters

Werk je op verschillende locaties of geef je regelmatig presentaties? Dan is een converter ideaal voor jou. Een kabel converter heeft een compact formaat waardoor je deze erg makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Je verbindt twee verschillende apparaten eenvoudig met elkaar, zelfs als ze verschillende aansluitingen hebben. Kabel converters zijn er bijvoorbeeld voor HDMI, VGA, USB-C en USB-A. Ben je aangekomen op locatie? Dan pak je de converter uit je tas, verbind je jouw laptop met eventueel een beamer en ga je zo aan de slag.

Modems

Wist je dat modem staat voor modulator/demodulator? Een modem moduleert als het ware het signaal van de kabel of glasvezel. Dit handige netwerkapparaat zorgt er dus voor dat het internetsignaal wordt opgevangen en maakt ook nog eens toegankelijk. Een modem is dan ook eigenlijk de basis die je nodig hebt voor een goede internetaansluiting. En misschien had je het al verwacht, maar een router wordt altijd ná een modem geplaatst.

Bekijk opties