Noise cancelling zonder muziek

Je hoort het steeds vaker; noise cancelling. Maar hoe moet je dat dan voor je zien? In de eerste instantie zorgt noise cancelling er namelijk voor dat je op een fijne manier naar je favoriete artiest kan luisteren. Maar we leven in 2021 en er is steeds meer mogelijk. Zo ook active noise cancelling zónder muziek.

Wat is noise cancelling?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat is noise cancelling precies? Noise cancelling staat bekend om het dempen van storende omgevingsgeluiden en ruis. Dit wordt gedaan via een antigeluid. Dit antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen. Het klinkt misschien wat onlogisch, maar het werkt echt. Dat geproduceerde geluid wordt opgevangen door microfoons in koptelefoons en oordopjes. Vervolgens wordt het geluid geanalyseerd en deels verdraaid waardoor je een stuk minder last hebt van omgevingsgeluiden. 

Noise cancelling zónder muziek

Veel mensen maken gebruik van een koptelefoon met noise cancelling zodat ze op een fijnere manier naar muziek kunnen luisteren. Maar het is dus ook mogelijk om gebruik te maken van active noise cancelling zonder muziek. Dit houdt eigenlijk in dat je complete stilte om je heen ervaart. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld last hebt van concentratieproblemen of als je simpelweg in een rustigere omgeving wilt werken. Je hoort op deze manier even niets of in ieder geval heel weinig.

Leren focussen

Eén van de grootste voordelen aan een noise cancelling koptelefoon zonder muziek is dat je automatisch leert focussen. Focus krijgen is iets wat soms erg lastig kan zijn. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je om ongewenste geluiden te kunnen buitensluiten. Op deze manier leer je stilte echt waarderen en ervaar je meer rust. Al is het maar 5 minuten per dag. Je zal merken dat noise cancelling zonder muziek ook echt iets voor jou is. Ben je op zoek naar een noise cancelling koptelefoon zonder muziek? Het ligt er maar net aan welke koptelefoon jou het meeste aanspreekt. Merken als Sony en Bose staan over het algemeen hoog in de lijst als het gaat om noise cancelling koptelefoons.

Direct contact? Wij bellen je terug!