Microsoft Teams vanaf heden nu los beschikbaar

Op tweede paasdag, die overigens niet overal ter wereld geld. Heeft Microsoft aangekondigd dat wereldwijd teams zal ontbundelen. Dit betekend dat Microsoft Teams niet meer in je Microsoft pakket zit verwerkt.

Microsoft onder de druk van de EC

Vorig jaar heeft Microsoft, onder druk van de EC, besloten de koppeling tussen Teams en de Office 365 en Microsoft 365 diensten te zullen verbreken. Daarmee hoopte Microsoft te voldoen aan de bezwaren binnen de EU. Microsoft dacht op die manier ook onder een onderzoek naar misbruik van de marktmacht uit te komen. De laatste indicaties zijn dat voor Brussel ontbundeling nog zeker onvoldoende is, dus er kan nog een inbreukprocedure volgen op dit geheel.

Loskoppelen van Teams werd al buiten de EU gedaan

Buiten de EU werd het ontbundelen al reeds gevolgd. Met alle concurrenten van Microsoft voorop, maar ook resellers en eindgebruikers vonden het in ieder geval een interessante ontwikkeling. Sporadisch waren ook vragen te horen over het handhaven van een dergelijke geografisch bepaalde restrictie.

Om duidelijkheid te garanderen

Ook Microsoft is erachter gekomen dat het indelen van de markt in landen met en zonder Teams bundeling niet zo heel handig is. Op 1 april heeft de software gigant laten weten dat “om duidelijkheid te garanderen” de ontbundeling wereldwijd zal gaan gelden. Dus wat we zes maanden geleden in de EEA en Zwitserland kregen wordt nu wereldwijd ingezet. Elke nieuwe en bestaande abonnement in elk land ter wereld kan dan kiezen tussen M365 of O365 met of zonder Teams.

Wil je meer weten?

Wil je weten wat dit voor jouw organisatie betekend neem dan even contact op en dan helpen wij jou graag verder.