Glasvezelnetwerk in topconditie houden

Internet op de werkvloer is tegenwoordig niet meer weg te denken. Als ondernemer is dit dan ook waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je aan denkt zodra je jouw intrede maakt in het bedrijfspand. Internet moet dan ook snel, veilig en stabiel zijn. Maar hoe zorg je voor snel, veilig en stabiel internet in jouw bedrijfspand? Wij geven een aantal tips!

 

Waarom is snel internet belangrijk?

Niets is vervelender dan een trage internetverbinding. Zeker als je aan het werk bent. Stel je voor dat je een half uur moet wachten voordat je een groot bestand kunt versturen via de mail? Dat is haast niet te doen. Door gebruik te maken van snel internet kan je sneller schakelen tussen verschillende opdrachten en een stuk efficiënter te werk gaan. Daarnaast kunnen medewerkers een stuk makkelijker samenwerken en communiceren met zakenrelaties of collega’s. Denk bijvoorbeeld aan werken via de cloud. Hoe meer data online staat, hoe belangrijker een snelle, veilige en stabiele internetverbinding is.

 

Een betrouwbare provider

Alles begint bij de basis. Zo ook een snelle, veilige en stabiele internetverbinding. Maar hoe kom je aan die internetverbinding? Juist. Via een internetprovider. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende internetproviders waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Kijk altijd wat een internetprovider te bieden heeft, of dit past bij jouw wensen en de betrouwbaarheid van het bedrijf. Bij IP Voice Group kun je terecht voor betrouwbaar, snel en veilig zakelijk internet!

 

Jouw wensen

Naast dat het belangrijk is om een betrouwbare provider te vinden is het ook erg handig om jouw eigen wensen op papier te zetten. Waar moet zakelijk internet volgens jou aan voldoen? Misschien zit dit in de snelheden of juist in de hoeveelheid apparaten die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Vind je het lastig om dit aan te kaarten? Dan zou je ook bij jouw medewerkers kunnen polsen wat zij belangrijk vinden. Uiteindelijk maken ook zij gebruik van de internetverbinding.

 

Regelmatig relativeren

Maak je nu een tijdje gebruik van zakelijk internet? Dan is het goed om zo nu en dan te controleren wat de stand van zaken is. Hoe staat het internet erbij? Is de snelheid nog steeds hetzelfde? Zijn er meer medewerkers bijgekomen en moet het internet nu aangepast worden? Door regelmatig een checklist af te gaan met betrekking tot de internetverbinding voorkom je eventuele storingen en obstakels.

Direct contact? Wij bellen je terug!