Een goede cyber security verdedigen begint bij de basis

Goede beveiliging is belangrijk, voor zowel grote als kleine bedrijven. Het is dan ook niet zonder reden dat ICT-beveiliging steeds vaker voorkomt. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van een ICT-beveiligingsbeleid? Een veilige IT-omgeving zorgt er niet alleen voor dat je al jouw bestanden veilig en overzichtelijk op één plek hebt, het geeft klanten en relaties ook meer zekerheid. IP Voice Group is dan ook jouw cyber security specialist op het gebied van ICT-beveiliging!

Wat houdt cyber security in?

Een cyber security specialist houdt zich bezig met het beschermen van verschillende apparaten. Of het nu gaat om servers, mobiele apparaten of elektronische systemen, een veilige ICT-omgeving is ontzettend belangrijk. Cyber security staat daarom ook wel bekend als IT-beveiliging. De term ‘cyberdreigingen’ wordt steeds bekender omdat cyber criminelen altijd op zoek zijn naar mogelijkheden om bijvoorbeeld een systeem te hacken. Cyber security awareness is dus erg belangrijk!

Verschillende typen cyberdreigingen

Door gebruik te maken van een veilige IT-omgeving voorkom je eventuele cyberdreigingen. Deze cyberdreigingen zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën: Cybercriminaliteit, cyberaanvallen en cyberterrorisme. Het is dan ook niet voor niets dat cyberdreigingen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Bij cybercriminaliteit vallen criminelen systemen aan voor financieel gewin of om storingen te veroorzaken. Cyberaanvallen gaan vaak gepaard met politiek gemotiveerde informatieverzameling. De laatste categorie is cyberterrorisme en in dit geval wordt er geprobeerd om systemen te ondermijnen en om paniek te veroorzaken. Met ICT-beveiliging is jouw IT-omgeving altijd veilig. 

ICT-beveiligingsplan

Veel bedrijven, groot en klein, beschikken over een goed beleidsplan. Dit is dan ook echt de basis voor ICT-beveiliging. Een veilige IT-omgeving houdt dan ook zeker niet in dat je lukraak technische oplossingen moet gaan implementeren. Een goed beleidsplan kan leiden tot een kwalitatief beveiligingsplan. Binnen het beveiligingsplan zijn de technische oplossingen tot in de puntjes uitgewerkt. Door een goed ICT-beveiligingsbeleid te hanteren in jouw organisatie kan je eventuele dreigingen van buitenaf voorkomen. Op deze manier is jouw IT-omgeving altijd veilig.

Cyber security van IP Voice Group

Ben je op de hoogte van cyber security awareness en vind je een veilige IT-omgeving ontzettend belangrijk? IP Voice Group is jouw cyber security specialist op het gebied van een veilige elektronische omgeving. Heb je vragen over onze diensten of zou je graag met ons in contact willen komen? Neem gerust contact met ons op via 088-040 5858 of stuur een mail naar info@ipvoicegroup.com.

Direct contact? Wij bellen je terug!