Contact Center-oplossingen voor elk bedrijf

Beschikt jouw organisatie over een helpdesk of alleen een informatiebalie met een aantal medewerkers? Misschien zelfs wel een groot multimedia call center? Zijn jouw medewerkers verspreid over meerdere locaties? Bij IP Voice Group kun je terecht voor callcenter oplossingen voor elk bedrijf!

Meer informatie

Wat is outbound bellen?

Wat is outbound bellen? Eigenlijk kun je outbound bellen zien als al het uitgaande telefoonverkeer van jouw organisatie. Er is dan ook sprake van outbound bellen wanneer jouw medewerkers contact opnemen met bijvoorbeeld klanten. In de meeste gevallen ligt de focus bij outbound bellen op promotie en verkoop van producten of diensten, aangezien het bedrijf zelf contact opzoekt met haar (potentiële of voormalige) klanten. Door gebruik te maken van een dialer, is het een stuk eenvoudiger om terugbel afspreken te maken met de klanten. Dit is – in tegenstelling tot handmatig bellen – een stuk efficiënter, omdat dit veel (wacht)tijd scheelt.

Contact opnemen

Het verschil tussen inbound en outbound bellen

Maar wat is dan het verschil tussen inbound en outbound bellen? In het geval van inbound bellen vindt het tegenovergestelde proces plaats. Het klantenserviceteam zit dan klaar om telefonische oproepen aan te nemen en te beantwoorden. De consument is in dit geval degene die contact opneemt met een organisatie, niet andersom. Het doel bij outbound bellen is dan ook verkopen, terwijl het doel van inbound bellen juist klantenondersteuning bieden en een positief merkimago opbouwen is.

Outbound callcenter

  • Volledig automatisch uw klanten benaderen verhoogt de efficiëntie.
  • Een outbound dialer maak voor u geautomatiseerde uitgaande oproepen. Dit stelt u in staat om pro actief klanten te benaderen. Hoe?
  • U beschikt vaak al over de nodige klant data waarschijnlijk in verschillende databases.
  • Hier kan de dialer het verschil voor u maken door het opstellen van campagnes elimineert u nattevingerwerk en kunt u effectief en doelgericht werken.
  • Dit volledig automatisch om zo een succesvolle interactie en het maximale resultaat uit uw klantcontact te halen.
  • Deze oplossing is ook zeer geschikt voor de gemengde Mitel Contact Centers Inbond & Outbound die de productiviteit van hun medewerkers extra willen optimaliseren bij uitgaande oproepen en multimedia-interactie tussen inkomende oproepen door. Uiteraard voldoet de door ons geboden oplossingen volledig aan de Nederlands regelgeving voor het geautomatiseerd bellen.

Op zoek naar een Dialer Referentie Case?

Overstappen op VoIP telefonie is eenvoudig. Wij leveren uw SIP account (uw abonnement) af op een internetverbinding. Om de continuïteit van de telefoonverbinding te waarborgen raden wij u een internetverbinding met een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9% aan. Wij adviseren u graag hierin.

Campagnes

Wist u dat u campagnes op basis van uitgaande oproepen kan gebruiken om verkoopkansen te ontdekken, belangrijke informatie te verspreiden of zelfs afdelingen buiten het contact center ondersteunen. Bijvoorbeeld door uw klanten te herinneren aan afspraken of nieuwe producten.Met dit serviceniveau kan uw organisatie zich onderscheiden door een ervaring te bieden die een positieve invloed heeft op uw klanttevredenheid en natuurlijk uw klantbehoud.

 

 

Scripts

In een Outbound contact center zijn scripts eigenlijk onmisbaar. In een script staan allerlei mogelijke scenario’s over hoe de klant zou kunnen reageren. Dit geeft uw medewerkers een gereedschapskist met parate kennis. Op deze manier kan er handig ingespeeld worden op reacties van de klant om uiteindelijk tot de gewenste interactie te komen. In scripts wordt alles vastgelegd. Vanaf de begroeting in het begin tot aan het einde van het telefoongesprek. Hiernaast is het belangrijk dat er ruimte is voor flexibiliteit en creativiteit van de contact center medewerkers zelf.

Dialer

De techniek gebruikt om de geautomatiseerde uitgaande gesprekken te faciliteren wordt binnen de contact centers een ‘dialer’ genoemd. De voice dialer is beschikbaar in vier verschillende niveau’s, preview dialing, progressive dialing, power dialing en predictive dialing.